31.7.11

Stilska fusnota: Lanvin


Lanvin je jedna od onih modnih kuća sa bogatom tradicijom na koju ne ostaju ravnodušni ni oni koji su prema modnom svetu poslovično cinični. Osnovana 1889, sada aktuelnija nego ikad zahvaljujući kreativnom direktoru Alber Elbazu koji vešto balansira različitim svetovima u ženskoj i muškoj kolekciji (gde mu je desna ruka Lukas Osendrajver): ženska kolekcija ima skoro ledeni sjaj bogatih i razmaženih devojaka iz visokog društva, dok muškarci uvek izgledaju kao da u džepovima imaju samo zgužvane pare za taksi ali svuda oko sebe šire boemski šarm. Ali ispod razbarušene elegancije muškarca odevenog u Lanvin krije se dugo istraživanje materijala (od vintage svile pa do hi-tech neuništivog najlona) kao i predanog rada na svakom detalju koji, čak i ako ga vidi samo onaj ko ih nosi, naglašava savremeni luksuz i jedinstvenu estetiku svega sa ovim potpisom. Alber insistira na upotrebi upečatljivih dodataka garderobi kao što su predimenzionirane leptir mašne i masivni komadi nakita i kaže: "Ako žene mogu da nose pantalone, muškarci mogu da nose nakit."

Oštre linije i jasne boje su odlika odela sa revije za sledeće proleće.

Na nedavnom snimanju za američko izdanje magazina Elle, Džastin Timberlejk je (promovišući film Friends with benefits sa partnerkom Milom Kunis) nosio Lanvin od glave do pete.

Prošle zime, u okviru Lanvin loves H&M kolekcije, publici poznatog švedskog brenda masovne mode ponuđena je i interpretacija ikoničnog Lanvin kišnog mantila napravljenog od hi-tech najlona.

Hi tops patike napravljene od najluksuznijih materijala imaju kultni status među ljubiteljima dizajnerske obuće, što objašnjava zašto su reperi Kanje Vest i Farel Vilijams oduševljeni kada prisustvuju Lanvin revijama. (Na slici sa Alberom Elbazom i Lukasom Osendrajverom)